9.4.12

m o t - g r i f f e l t a v l a n













Hos Sara N Bergman
Foto: Jag




Nu har jag kommit hem från landet. SÅ skönt att bara få vara några dagar...ingen lyx av någonting materiellt....(det är NATURLIGTVIS lyx att bara få ha ett ställe att åka till)...men vi har varken tv, dator, telefon, rinnande vatten, toa inomhus...eller sängar så att det räcker...men det är en alldeles speciell känsla att ha golven fulla med madrasser, värma kalla sängkläder framför vedspisen, gå över odlingen för att hämta vatten i månljuset, sitta och samtala vid ett trångt matbord på hårda pinnstolar, gå ut med ficklampa i natten, få vara med om tystnaden man inte kan föreställa sig i stan, höra fåglarna på ett annat sätt och få uppleva naturen på nära håll, få elda ris nere vid havet som man släpat hela dagen...och att ha ett "bygge" som är lite som villavillekulla med fem sängar i rad, ofärdigt öppet tak och som ännu saknar innerväggar, massor av udda inte allt för snygga möbler blandat med en massa annat byggbråte... där barna kan springa omkring som dom vill med smutsiga små fötter, djur vara lösa inomhus...och där vi har långa roliga middagar med alla nära och kära om somrarna som är kravlösa och endast mängder av ljus som är estetiskt vackert..men det är faktiskt riktigt befriande i bland...även om jag önskar av hela mitt hjärta att vi kan få det färdigt någongång. I sommar VILL jag i allafall måla EN DEL av spånskivorna på väggarna :)

Ett hem som man får massor av inspiration av är hemma hos Sara.
Där är det så vackert så att man smäller av...och spännande saker att titta på med roliga lösningar...som den underbara fönsterbrädan i köket gjord av en gammal dörr, ÄLSKAR såna saker! Och sen älskar jag Sara oxå som Ni säkert redan har förstått, tänk att vissa personer gör att man trivs bara med deras närvaro.

I helgen hade vi med några bilder av hennes hem i Härligt hemma...lovar att visa er några sen!



Varmaste kramar till Er!

Hanna





16 kommentarer:

  1. Åh, vad din beskrivning av ert hus är härlig ! Bara känslan.

    Och nu vill jag också ha en griffeltavla i köket :)

    Kram
    Anci

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det låter!:)) och Saras hem verkar ju underbart:)) kram fina och ha en härlig start på veckan:)

    Kråke

    SvaraRadera
  3. En sån stuga skulle man ha.....

    Saras hem är en fröjd för ögat.

    Kramar ♥

    SvaraRadera
  4. Det är Precis så som du beskriver jag vill bo, och för oss är det några år bort. Då blir det får, grisar, höns kalkoner, katt och hund. Mitt i skogen i lugnet och tystnaden.

    Kramar
    Katarina i Norr

    SvaraRadera
  5. Det är Precis så som du beskriver jag vill bo, och för oss är det några år bort. Då blir det får, grisar, höns kalkoner, katt och hund. Mitt i skogen i lugnet och tystnaden.

    Kramar
    Katarina i Norr

    SvaraRadera
  6. I år lånar vi en stuga vid havet under hela vår, sommar och höst! Inte illa!!

    Marie

    SvaraRadera
  7. För första ggn har jag köpt Härligt Hemma, bara för att få se ert reportage....och SÅ fint ni fixat! Men nu blev jag bara sååå nyfiken på den där fönsterbrädan/dörren, tror du vi kan få se bilder på den? :o)
    Er stuga låter som en dröm, man kommer varandra så mycket närmare utan alla elektriska prylar och allt i tipp~topp...både bildligt och bokstavligen; härligt!!!

    SvaraRadera
  8. Jag förstår verkligen känslan du beskriver i ert sommarhem på landet och ibland är det verkligen lyx att få dessa genuina naturupplevelser och där inte allt är fixat och ordnat!

    Jag kan också tänka mej att det är otroligt vackert hemma hos Sara! Bara bilden du visar vittnar ju om detta!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Jag älskar den här bilden! Så fin! Och hennes hem verkar onekligen vara helt underbart så jag ser fram emot fler av dina vackra bilder!

    Ha en fin dag!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Hej fina! Vilken underbar bild, lika vacker som vanligt. Jag tar med roller och hjälper dig att måla på landet:). Jag är snabb som sjutton och vips kommer det vara klart:)
    Stor kram
    www.niinaslycka.blogspot.com

    SvaraRadera
  11. Ååå NEEEJ! Jag missade att köpa den eftersom jag inte varit inne i stan i helgen. Så gärna som jag hade velat se det reportaget har jag aldrig velat se något annat reportage. Typiskt....ser fram emot att få se bilderna här på bloggen istället.

    KRAAAM kära vän!
    Carina

    SvaraRadera
  12. Så fint du beskriver det vännen.
    Hoppas ni haft en härlig påsk tillsammans.Vi kom hem igårkväll då det skulle bli snöstorm där idag...buuurrrr. Ses I veckan?
    Kramar

    SvaraRadera
  13. Så fint du beskriver det vännen.
    Hoppas ni haft en härlig påsk tillsammans.Vi kom hem igårkväll då det skulle bli snöstorm där idag...buuurrrr. Ses I veckan?
    Kramar

    SvaraRadera
  14. Nydelig!!
    ...Og de fineste påskeegg på innlegget under:-)
    Krsitin

    SvaraRadera
  15. Alltså Sara, och hennes underbara handstil...Fin bild. Kram

    SvaraRadera
  16. åh, här fanns mera !!
    *suck* åh, vad jag tycker om
    Er tillsammans; när Du fångar
    sara’s väsen på bild.

    .. & Dina ord om landet.
    jag kan p r e c i s känna
    känslan. det liksom sätter
    sig direkt i huden när man
    kommer iväg så, är så, som
    att man är ständigt lite rosig
    & klarare i blicken.

    .. & oj oj oj, jag har ju lyxen att
    mysa med sara imorgon. då jäklar
    ska vår stora griffeltavla vara
    renskrubbad & tabula rasa för
    hennes magiska [krit]drag ..

    japp. här finns kärlek.
    det känns genom skärmen.

    stor kram !

    hannah

    SvaraRadera