5.11.08

p l a t s e n s- a n d e

                     
Jag fick min första systemkamera på min 30 årsdag (hm, 6 år sedan) av min man. Jag blev så otroligt lycklig. En helt ny värld öppnades. Kände att det var någonting jag saknat i hela mitt liv.

Då jag senare gick en mörkrumskurs gick min andra dröm i uppfyllelse.. har alltid, så länge jag kan minnas drömt om att stå i ett mörkrum.. att få se bilder framträda på fotopappret är underbart. Jag hängde upp stora bilder på tork ÖVERALLT i vår lägenhet, det är en av dom sakerna jag saknar med att fota analogt. Hyrde ett litet labb ett tag med två andra fotointresserade vilket var jätteroligt!

Nu när jag fotar digitalt njuter jag i stället av att kunna se resultatet på en gång, det är fantastiskt!

Jag fotade nästan bara svartvitt då jag körde analogt, tycker att det är det vackraste MEN nu har jag kommit in i en period då jag gillar liiiite färg.  

I helgen var jag ute vid Riddarviks gård i Hässelby och spanade in miljön för en bröllopsfotografering i februari...tänk er en brud lutandes mot trädet som tittar drömmande ut över mälaren..det ska bli sååå kul! Har längtat efter att fota bröllop!

Vill ni se några bröllopsbilder jag tagit förut så har jag lagt upp några under mina första inlägg här på bloggen (sep-07)!

STORT tack för alla värmande ord i förra inlägget, ni är då fantastiska!

KRAMAR
Hanna


TILLÄGG:

Tack söta Marie från den FINA bloggen TEKLA MARÄNG EN INREDNINGSBLOGG ( www.teklamrng.blogspot.com ) för awarden, jag tar den till mitt hjärta! KRAM!

14 kommentarer:

 1. Jag håller med dig Hanna. Det var himla kul att fota analogt och jag gick ett par kurser i mörkrumsframkallning. Sen hade jag inte möjlighet att framkalla mina egna bilder och då tappade jag intresset lite, inte riktigt samma grej att skicka iväg dem för framkallning eller hur?

  Nu njuter jag också av den digitala världen - det finns så mycket nytt roligt att lära sig. Önskar verkligen att jag hade mer tid att fota!

  Dina bröllopsfoton kommer bli fantastiska!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Det måste vara härligt att vara så konstnärligt lagd. Att se möjligheter i de mest skilda miljöer, läsa ljuset, vinkeln...
  Jag "kan" inte fota, har bara tur om det blir fint ibland, men det gör inget, det är lika kul ändå!

  Håller med dig om svartvita bilder, det blir något slags annan känsla i dem.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Hej Hanna! Du smittar av dig med din entusiasm ändå hit. :) Jag har bara testat analog systemkamera och framkallning ett par gånger men på ett sätt önskar jag att jag hade haft med mig det nu när jag "leker" och experimenterar med min digitala dito. :) Vilken vacker plats för en bröllopsfotografering. Dina bilder kommer att bli underbara! Ha en härlig vecka. Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Jag vill också gifta mig!drömmer varje dag om platser,klänning ring, blommor,vänner släkt mm
  Jag är säker på att du komer att fånga paret till deras bästa.
  kram Annika

  SvaraRadera
 5. Hej Hanna!

  Åh, vad det låter underbart när du beskriver ditt fotointresse! Jag förstår att det ligger dig varmt om hjärtat så varma som dina ord är. Och jag kan ju bara säga det igen, du fångar de magiska ögonblicken i dina bilder. Jag kan bara tänka mig hur vackra bröllopsbilderna kommer att bli!
  Februari är en månad för drömmar! Vad kan passa bättre då än bilder på ett vackert nygift par på en vacker utvald plats!

  Jag önskar dig en fortsatt skön vecka!

  Många kramar
  Karin

  SvaraRadera
 6. Hanna det kommer att bli jättbra bröllopsbilder. Det är ett stort ansvar att fota ett bröllop men är den en som kan så är det du.
  Jag skulle fota ett tvillingdop en gång utomhus. Det var fint väder när vi böjrade förbereda och sedan kom regnet och alla fick springa in.
  Dessutom blev det oväntat bröllop oj oj..
  Ja jo det blev några bra bilder.
  Den bästa bilden är när prästen står med paraply över dopfunten och barnen riktigt skoj faktsikt.
  Ha det gott
  Annika
  Hoppas att du har bättre tur.

  SvaraRadera
 7. Bröllopskort är ju bland de vackraste..

  Glöm inte att länka till tävlingen ;-)

  kram

  SvaraRadera
 8. Det kommer att bli jätte fina bröllopsfoton.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Ja där skulle man gärna stå som en vacker brud... Vilka bilder du kommer att ta! Tycker att det är bland det vackraste när det tas bröllopsbilder ute i naturen, vackert med kontrasten mellan de vackra brudparet & det råa i naturen... Hoppas du kan visa oss ett smakprov sen... Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Jag kan bara säga att det låter helt underbart när du beskriver ditt fotointresse:)
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 11. TACK för din kommentar! Ja, grannar kan tyvärr vara VÄLDIGT jobbiga..! I mitt fall är det jag som klagar på mina grannar, och har verkligen anledning till det också, men de tar ingen notis alls om mig...Att flytta vore UNDERBART!!!Håll tummarna..!

  KRAM, Jenny

  <3

  SvaraRadera
 12. Jag håller helt och hållet med dig.
  Jag gick media på gymnasiet och det absolut bästa jag visste var att stå i mörkerrummet och se hur bilderna sakta med säkert framträdde på pappret.
  Och hur man kunde exprimentera med tiden i framkallningen för att få olika skepnader och hårdhet på bilderna.
  Hade jag chansen skulle jag bygga mig ett mörkerrum i huset direkt.

  Mot det där trädet skulle jag absolut vilja stå lutad som brud och bli fotad av dig, Lyckliga hon.

  Kram från Marit

  SvaraRadera
 13. Jag ser den där bruden blicka ut över vattnet...Dina ord blev bilder..
  Kramar Tulipa

  SvaraRadera
 14. Our Persian felines are fed a high-quality diet, necessary feline formulated vitamins, mineral supplements and provide plenty of daily attention, kittens care and grooming Here at Marko Persians our cats and kittens are happy, sweet love bunnies, therefore, well socialized Healthy and exquisitely beautiful and unmatched in the Silver Doll Face Industry. Specializing in CFA Persian kittens meeting the breed standard with several coat colors and coat pattern – shades  Persian Kittens for sale near me
  Persian Kittens for sale
  Persian Kittens for sale
  pitbull puppies for sale
  pitbulls for sale

  SvaraRadera