21.4.12

j u s t - c l o s e - y o u r - e y e s
Tillsammans för alltid

Foto: JagJag känner att jag tar åt mig alldeles för mycket av alla hemskheter som man hör och läser om....man matas varenda dag i media om det ena värre än det andra...förstår inte varför jag fortsätter att läsa och titta när jag vet hur dåligt jag mår....jag tror att jag måste lära mig att blunda mer...och djupandas...har Ni provat det? Om inte - prova, det är otroligt lugnande om man känner sig stressad, uppe i varv, har ångest, känner rädsla, är nervös...eller bara vill ha en skön stund.Djupandning

Hitta en lugn plats. Lägg dig på rygg, gärna på en filt på golvet och över dig. Blunda. 

Lägg ena handen på magen och den andra mitt på bröstet.

 Ta ett djupt, lugnt andetag och försök att fylla hela magen (inte bröstet) med luft så att magen och handen lyfter sig så mycket det bara går. När det tar stop så förflyttar du andningen  till bröstet ( utan att andas ut någon luft) och fortsätter att andas in där, så att bröstet och handen där lyfter sig så mycket det går.

 När det tar stop släpper du försiktigt och avslappnad ut all luft ur bröstkorgen och sedan all luft ur magen, den sista luften kan man pressa ut lite lätt med magen om man vill. 

Börja sedan om med ett djupt andetag igen.

Efter en stund med djupandning låter du kroppen själv bestämma takten när nästa andetag ska komma eller släppas ut, ibland kan det ta en stund men tillåt dig själv att bara ligga helt avslappnad och låta andetaget komma när det kommer.  


För mig har detta hjälp många gånger, Jag har i allafall bestämt mig för att inte se Hugerspelen......däremot tittar jag gärna på musikvideon med min nya favoritgrupp The civil wars som tillsammans med Tayor Swift gjort Safe & Sound i filmen, inspirerande och helt underbar....
En fotograf som inspirerar mig otroligt mycket både med sitt sett att se och hur hon uttrycker sig i ord är Hannah Lemholt...hon verkar dessutom ha en själ som en ängel....hennes bilder förtrollar mig....och får mig att vilja lära mig mera om photoshop som jag egentligen aldrig varit så intresserad av. Har suttit med bilder nu i kväll och märker att en helt ny värld öppnas...får nog ta och leta upp en ny kurs snart...

Nu måste jag verkligen gå och lägga mig, ska jobba i morgon!

Varmaste kramar 
Hanna12 kommentarer:

 1. Åh, jag känner som dig. Jag mår så dåligt av att läsa om allt hemskt som händer. Nog måste det väl finnas underbara händelser också ?!

  Jag gillar Hannahs bilder, men även dina. Båda är fantastiska på sitt sätt. Underbar bild du visar idag ! Den mår jag bra av.

  Stor kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. DEt händer och har hänt så mycket hemskt, hur ska man skydda sig själv och sina barn som ska ut i världen på egen hand. man förmanar och försöker prata... men man måste sen släppa taget och det gör ont. Hoijja!

  Photoshop är en av mina bästa vänner, jag har gått en "över nätet kurs" med Kristina Greve i Danmark, den var bra och jag lärde mig en massa nytt.

  Och ja, Hannahs bilder är så där så man får mys i magen, lite så som när man är riktigt nervös fast på ett bra sätt :)

  Kramar
  Katarina i Norr

  SvaraRadera
 3. Så sant, du sätter ord på hur jag känner just nu...djupandning och meditation är en bra påminnelse!
  Underbar bild! Ha en vacker lördag. Kramar

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker bild, konstnärlig och underbar! Det behövs inga ord för att förklara kärleken mellan dina fina döttrar. Jag har haft Ulrika på besök idag:)
  Stor kram Niina

  SvaraRadera
 5. Följde dig för några år sedan, men så av någon anledning vart det ett uppehåll, och nu ha jag hittat tillbaka! Med så otroligt vackra bilder att vila ögonen på!
  SÅ mycket inspiration bloggvärlden bidrar med och så härligt och se alla ens egna röster skapas. SJälv är jag bara i början av en resa, jag nervöst och ivrigt tar mig an.

  Precis så är det för mig också, kan vara ledsen och tänka så många tankat om allt sådant hemskt, och de driver mig till vansinne. Ska pröva detta! Lyxig söndag!

  SvaraRadera
 6. Djupandas använder jag mig av mycket i dessa dagar...lärde mig på yogan och är så tacksam för det.
  Ja, det finns 2 favorit-Hannor på nätet och ni är fantastiska båda 2. Ni båda bjuder på en sån feel-good-stämning och det är en ren njutning att besöka er.
  Varmkram Lydia

  SvaraRadera
 7. Håller med dig...andas..släpp tanken..och njut av livet:)) Finns så mycket gott här i världen...ibland är det svårt att fokusera på det men jag tänker banne mig inte ge upp!:))

  Kram fina och tack för dina underbara bilder som fyller mig med glädje:))

  kråke

  SvaraRadera
 8. Ja, blunda och andas djupt är ett bra tips! Tror också att vi behöver distasera oss från allt negativt som händer hela tiden och som vi överöses med!

  En underbar bild att andas till!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Jag bara sjönk in i dina youtubklipp med tango och musik och försvann bort för en stund. Antar att jag andades lugnt för det var så vacker musik och dramatisk dans. Underbart!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 10. vilka fantastiska bilder.. blev helt kär i bilden på griffeltavlan.. hit kommer jag igen :)

  SvaraRadera
 11. Finaste Hansa Pansa, Du är bra klok du!
  KRAM <3<3<3<3<3

  SvaraRadera