17.8.09

i - t a n k a r








Häromdagen gick jag ur facebook...kändes så skönt...visst är det kul att veta vad "alla" gör men... samtidigt ganska så jobbigt. Hade funderingar på att lägga ner bloggen oxå...det är så lätt att man blir fast..och timmarna går..timmar jag egentligen vill...borde.. göra andra saker...men jag bestämde mig för att den får vara kvar ett tag till.
Ska iallafall fundera ut ett bättre sätt att blogga som passar mig.

Varmaste kramar till dig från mig!
Hanna




 

58 kommentarer:

  1. Kære deg, jeg forstår godt ditt dillema med å benytte alle timene ved PC, som man kunne benyttet på andre vis....men du, din blogg er noe av det mest inspirerende jeg åpner og betrakter:)
    dine bilder gjør meg fantastisk rolig og harmonisk, TAKK.
    klem

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Dina bilder är alltid lika trolska och vackra.

    Jag hoppas verkligen du fortsätter att blogga i någon form så vi får fortsätta njuta av dina fina teman och bilder.

    Tänker på din morfar, och min. Han fyllde 95 nu i augusti och han är övertygad om att han blir 100. De e så goa gamla människor och speciellt de som står en nära. Jag kan inte ens tänka mig hur det blir när morfar inte finns längre.

    Goa tankar till dig

    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Hej Hanna,
    vad det gäller facebook så har jag fullt förståelse...men snälla, lägg inte ner bloggen...då vi alla njuter av dina fantastiska bilder och stämningar.
    Kram
    Magdalena/Color Sepia

    SvaraRadera
  4. Kära Hanna, så glad jag blir att det inte var bloggen du valde bort i första hand. Just din blogg sprider en sån värme och längtan, det skulle uppstå en stor tomhet utan den.
    Själv har jag avsatt (dvs begränsat) tid till bloggandet, så att det hinns med viktigare saker.
    Igår gick jag(!) ut och snickrade(!) ihop en blomsterlåda av en gammal pallkrage, något jag aldrig gjort tidigare. Det är fantastiskt att få känna sig kreativ (rent fysiskt), men sen tycker jag det är roligt att få respons från bloggvärlden på det jag skapat.
    Oj, det blev långt så här på morgonkvisten, ha det så bra och hoppas vi 'ses' snart igen!
    Goekram, Lydia

    SvaraRadera
  5. nämen nä..inte får du sluta blogga..d e ju hit ja går när ja behöver vila ögonen lite från allt mishmash o ba få lugn o ro i själen!! :) du e ju ba så vilsam!!
    kramen miss sophie

    SvaraRadera
  6. Hej på dig!
    Jag förstår precis vad du menar, gick ur Facebook under förra året, men saknade att kunna följa mina vänner som bor långt bort (utomlands) så nu är jag med igen fast på helt andra villkor, inga vampyrgighter eller drinkar som skickas....
    Din blogg är underbar och det är alltid lika spännande när du gjort ett nytt inlägg, njuter av dina bilder.
    Var hos S igår, kan inte släppa tanken på en ny väska hon hade fått in;-)
    Hur går det för dig, jobbar du kvar?
    Jag är kvar, men tror inte att det blir så länge till, det kan ordna sig snart, känns skönt.
    Skulle du vilja ta en kaffe nästa vecka?
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Halloj! När du bestämt dig för du ska blogga, tell me! Behöver få en rutin på det med!!!:-) Ring mig eller skicka ett sms...har fått ny telefon och blivit av med alla kontakter..:-( Vill så gärna ta en fika eller lunch snart! Kraaaaam!

    SvaraRadera
  8. Hejsan!
    Det är svårt när man vill många saker å du har rätt.. på ett sätt snor datorn "riktiga händelser" men samtidigt tycker jag de är så kul att blogga! men man ska göra det man mår bäst av :)
    Ha en fin dag!!
    KRAM!

    SvaraRadera
  9. Jag tror jag vet vad du menar. Orkar själv inte vara speciellt aktiv på fb och det mesta känns lite onödigt..
    Gillar dina vackra bilder!
    Ha en bra dag!
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  10. Dear Hanna,
    again thus a romantic and great picture anyhow after longing shouts.
    Lots of love,
    Elke.

    SvaraRadera
  11. Du får inte lägga ned bloggen Hanna! Herregud - det hjälper inte att lägga ned tror jag för man blir ändå sittandes med en massa andra saker jämt. Tittar på bilder, Tradera, Blocket, inspirationssurfar osv. Det är så härligt att komma in hit och kika på dina fina bilder!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  12. Ja. Jeg vet....
    Skjønner og forstår.

    SvaraRadera
  13. Facebook testade jag i två omgångar men la ned det för gott för några månader sedan. Så skönt! Det stressade mig lite.

    Men lägg inte ned bloggen, ta hellre en paus och kom tillbaka när du får lust att skriva igen. Vi är så många som så gärna tittar in, vet du ;-)

    kram Mia

    SvaraRadera
  14. Sådana där tankar får jag också med jämna mellanrum. Men sen inser jag att jag måste få ha min hobby kvar men bara inte låta det ta så mycket tid. Det får bli lite mer sporadiskt och bara när jag själv vill. Hoppas du kommer på ett bra sätt att fortsätta på! :)

    SvaraRadera
  15. Puh, tur. Jag skulle sakna dig innerligt.

    SvaraRadera
  16. hallojs!
    förstår dig...känner lika samma....många timmar att göra andra saaker på...o för vems skull bloggar man...fb..börjar lessna lite på det med, har starkt funderat på att gå ur..men så länge är jag där bara passiv..lite jobbigt att alla kan ha koll mm

    hoppas du finns kvar, för din blogg är såå vacker!

    kram millan

    SvaraRadera
  17. Hej Hanna!
    Skönt att höra - jag känner mig nästan antik när jag inte har ett facebook -konto!! Jag känner precis som du att det "riktiga livet" kan inte vänta! Har verkligen gjort vissa inventeringar och försöker ge tid till de vänner som är verkligen betydelsefulla för mig...likaså familjen! Jag har läst en hel del om "bloggstress" på sistone, men känner själv att det är kravlös avkoppling och helt på mina villkor. Du skänker både glädje, lust och eftertanke genom dina inlägg men gör dem precis så ofta eller sällan som du känner! Jag tror att du tillhör den sällsynta skaran som faktiskt kan prioritera rätt!!

    Varmaste kramen

    SvaraRadera
  18. Hej Hanna!
    Vad glad jag blir för att du inte valde bort bloggen, du har varit en av mina absoluta favoriter ända sedan jag själv började blogga.
    Ha det bäst
    Kram

    SvaraRadera
  19. Hej!
    Jag har också gått ur facebook, och har stängt min blogg. Men nu är jag i renoveringsfas av den och sak rensa ur personliga saker och bara ha den jobb anpassad, (det jag gör och tillverkar)

    Välkommen tillbaka till min blogg senare i höst

    Kramar
    Katarina

    SvaraRadera
  20. När jag läser om dina tankar blir jag glad att jag aldrig funnits på Facebook, det hade inte passat mig. Och bloggandet har jag funderat på fram och tillbaka, upp och ner och ut och in länge nu. Och kommit fram till att det faktiskt blir vad jag själv gör det till, det är jag själv som sätter gränserna, vill jag inte göra inlägg på en månad så är det mitt beslut. Kanske förlorar jag läsare, men en massa prenumeranter har aldrig varit vad jag eftrsträvat med bloggandet.

    Du är en klok kvinna, du hittar din väg.

    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  21. Hanna. Nå som så mange har funnet deg.... må du bli. Sett av en dag en time som du kan komme en tur innom med ditt vakre arbeid. Sett deg som følger på minn blogg, så får du lett tak i meg om du vil diskutere foto med meg, og evnt. følge med på mitt prosjekt. Men, ja, det tar mye tid.....
    Varme hilsner fra Birgitte
    http://mine-blomster.blogspot.com/

    SvaraRadera
  22. Kära du, du får inte lägga ner din blogg... ännu. Jag med andra njuter så av att få kika och ta del av alla dina underbara bilder och alla dina tankar.
    Men jag förstår vad du menar, bloggandet kan ta för mycket tid, tid som man kan använda till allt sådant som fömodligen är viktigare. Det gäller kanske att hitta en bra rutin. Jag försäker begränsa mig till någon gång i början av veckan och så kanske det blir en trevlig helg-hälsning. Men det är svårt... men jag försöker!
    Ha det bäst!
    Liv

    SvaraRadera
  23. Hej Hanna!

    Vet du vad... jag mailar dig istället. Men du vet att jag älskar din blogg och dina foton - precis som många många andra!!!

    Facebook förstår jag absolut däremot :)

    Kram Jes ♥

    SvaraRadera
  24. Heeeej Hanna!
    Förstår dig precis. Jag är väldigt mycket för det tekniska, men jag vill ha tillgång till sådant som ger mig mer fritid och använda tekniken till det den är bra på. Inte bli stressad av den.
    Som ett exempel var vi väl bland de första som skulle ha nummerpresentatör när det var i sin linda, men jag vägrade. Ansåg att det skulle göra mer skada än nytta. De som verkligen behöver mig, kan väl lämna ett meddelande på mobilen isåfall. Sen är det hemligt nummer och nummer man inte känner igen, och då funderar man på det. Nej tack!
    Facebook har säkert sina fördelar rätt använt, men det får inte bli på bekostnad av att man sitter framför datorn i stället för att träffas i verkligheten!
    Ska du till Formex, förresten? Skulle vara väldigt kul att träffas!
    Vet du att i söndags när Marie (min lilla veranda) och jag var på Formland, träffade jag Johanna. Äntligen gick det upp ett ljus för mig: Vintage by Fé!
    Hade inte en aning om att Johannas företag hette så, trots att hon ju varit inne och berättat om deras verksamhet...Måste hälsa på dem. De ligger bara ett par minuter från min butik.
    Världen är liten ibland. (och möjligtvis jag extra trög)
    Så till din blogg: Håll den på en nivå som passar dig.
    Man tävlar bara mot sig själv, ingen annan. Gör som du vill. Mår du bra, mår jag bra, mår vi bra.
    STOR KRAM,
    Ingrid

    SvaraRadera
  25. Hoppas verkligen att du vill vara kvar i bloggvärlden, så att vi kan få njuta av dina vackra, sagolika och personliga bilder.

    Stor kram

    SvaraRadera
  26. Hej, Hanna!
    Jag har full förståelse för ditt avhopp från FB. Har själv funderat på att hoppa av...
    Bloggen tar också mer tid än man anar... När man väl sätter sig vid datorn, är det svårt att komma ifrån...
    Jag vill inte påverka ditt beslut, men hoppas att du kommer ha kvar bloggen. Den är underbar.
    Du tycks vara en ödmjuk människa med förstånd.
    Följ ditt hjärta.
    Kram/Luiza

    SvaraRadera
  27. Hej Hanna!
    Din blogg tillhör verkligen ett rofyllt andningshål här i bloggvärlden med lugn och skönhet.
    "Många" verkar ha lite funderingar kring både bloggande och stilmässigt, men bara man gör vad som känns rätt för en själv så får man ju tro att det blir till det bästa.
    Facebook har jag aldrig ens kollat på (unik, eller finns det fler..*ler*), hade inte hunnit med den världen också.
    Man ser så mycket ljuvligt när man surfar runt och man vill så mycket och man vill åstadkomma saker och tillverka saker och ja gud vet vad...Jag känner ofta stress över allt jag skulle hinna, men bloggen är så rolig och tänjer på gränserna för "den som bor ute på landet" så jag tycker att det ger mer än vad det kräver tillbaka. Mängden inlägg får komma i den takt de självmant kommer...

    Ha det riktigt bra!
    Och låt dina tankar leda dig!
    (Sååå fin bild till din rader!)

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  28. Kloka tankar Hanna, men jag hoppas att du hittar ett sätt att blogga som passar dig men ändå gör att din blogg lever vidare. Jag älskar att titta in här hos dig. Dina bilder är magiska och inspirerar så mycket.
    Jag gick med i Facebook en gång men har aldrig varit in där sen dess så jag vet faktiskt inte hur det fungerar.
    Sköt om dig så hoppas jag att vi hörs nån gång igen :)
    Kraaam, Carina

    SvaraRadera
  29. Hej Hanna,

    du anar inte vad jag känner igen mig. Jag är med på FB men är knappt aktiv längre. Jag har många vänner som bor i andra länder och fb är ett bra sätt att hålla kontakten med dem men i övrigt är det mest stressande! Jag hoppas verkligen att du behåller din blogg, den är så vacker och dina bilder är så underbara. Men det ska vara kravlöst - blogga bara när du känner för det och hellre en gång i månaden än aldrig.

    Ta hand om dig! Kram Karin

    SvaraRadera
  30. Jag tillhör den lilla skaran som inte huserar på Facebook. Kanske för att livet och människorna från förr inte känns lika inspirerande som de som finns här och nu...

    Din blogg inspirerar mig...Dina UNDERBARA bilder..

    Kram A-M

    SvaraRadera
  31. Tjohoo!

    Hej Hanna!

    Här kommer en lite hälsning från Johan! Vilken Johan undrar du då? Jo Björkö Johan!

    Kram Kram

    SvaraRadera
  32. Jag håller med dig! Det blir lätt att man spenderar allt för många timmar sittandes vid datorn. Samtidigt är det så roligt, särskilt då bloggandet. Att få inspiration, kommentarer från andra osv.
    Hoppas du fortsätter med bloggandet - DU INSPIRERAR!

    Kramar Pernilla

    SvaraRadera
  33. Min kära Hanna vän. Om du slutar blogga så blir jag så ledsen...:) Såklart, jag fattar hur du menar för visst tar det tid. Men kanske att man inte måste göra inlägg så mycket som innan, man kan hitta andra sätt att göra sin blogg. Att inte vara med i fb förstår jag oxå, har precis börjat med det !!! Gammalmodig tant dettsa ser du!!! men förstår detta med att ha för mycket data tid. Jag är säker på att di hittar en bra lösning. Men du inspirerar mig så så jag skulle verkligen sakna dig. Så är det bara, av rent egoistiska skäl. :) Så tacksam för din hjälp vad gäller min kamera. Tack TAck.

    Till slut vill jag bara säga att man alltid skall göra det man mår bra av. Inte som alla andra mår bra av....

    Ta hand om dig vännen.Kramen Anna

    SvaraRadera
  34. Vännen kanske ha en hemsida med din fotografering och blogg när du har tid och känner för det hos mig finns du alltid kvar..
    KRAMISAR

    SvaraRadera
  35. Jag tycker förstås att din blogg är en av de vackraste men jag tycker precis som du att det tar en hel del tid. Särskilt som jag vill titta runt och skriva lite kommentarer på andra bloggar också. Det gäller att begränsa tiden till kanske en gång i veckan max.
    En hemsida med dina vackra bilder kanske vore något.
    Ha det bra!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  36. Jag har ny blogg

    Välkommen titta in

    Kramar
    Katarina

    SvaraRadera
  37. Du har den vakreste blogg med de nydligste bilder! Jeg tror vi er mange som hver gang følger med dine nye innlegg...
    Jeg skulle ønske vi kunne fortsette med det ;)
    Og om det skulle bli en pause, vil vi alltid vente =o)

    Feel~good~klem...

    SvaraRadera
  38. hej du varma!
    du ska lyssan på din inre röst, om den säger dig att stanna upp så gör det, skit i vad andra vill, vi kan bara önska att din blogg är kvar för den är som det lenaste, vackraste och givande för själen! jag kan tänka mig att du får fantastiska lovord hanna, kan även tänka mig att det kan stressa, man vill utvecklas och visa det...men igen, skit i det vad anra vill, lyssan på din kloka röst som leder dig på rätt vägar!

    bloggning är nedrigt närande mestadels men ibland så känner jag med att det skaver...då skiter jag blankt i bloggen och allt däromkring!

    hoppas vi ses, hörs på nåt sätt en stoooooooooooor varmkram kommer här! lotten

    SvaraRadera
  39. Lustigt att du nämner det här med bloggandet. Jag känner det samma, det är jättekul men men.. som du säger jag håller på ett tag till.
    Alla dessa underbara människor - du tex...
    Jag har dåligt med tid att titta runt till andra.
    Vi får väl se hur det blir.
    Fint är det iallafall att titta in till dig.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  40. Hej, Hanna!

    Ja, så tänker jag också ibland. När man gör inlägg och även hälsar på hos andra får man bortprioritera annat...som man redan borde gjort. För så mycket tid till övers har man ju inte. Jag försöker tänka mig hur det skulle vara utan bloggen också...hm, men nej, det vill jag inte.


    Ha det gott


    Kram Inka

    SvaraRadera
  41. Inte kan du väl lägga ned en sådan estetiskt tilltalande blogg!!! Dina bilder är makalösa, sagolikt vackra! Mari.

    SvaraRadera
  42. 網路行銷
    什麼是網路行銷?網路行銷的最簡單定義就是讓貴公司的網站不停的曝光!在所有的行銷廣告中,只有網路行銷是24小時的行銷方式,也就是說您的客戶可以任由網路資訊的搜尋,當貴公司是屬於假日休息狀態時,亦能透過網路行銷的方式,清楚的瀏覽到網站內所呈現的資訊與服務,來滿足客戶的需求與行銷的目的。
    在全球中有90%以上的國際廠商已經在使用搜尋引擎進行網路行銷方式,貴公司網站登錄搜尋引擎了嗎?貴公司網站一定要在全球最大的搜尋引擎Google及台灣最大的搜尋引擎Yahoo,因為只有seo排名Top10的網站才能享有大量曝光率,登錄搜尋引擎才能發揮最大的效果,試想如果您的網站排名在100名以外,會有多少採購廠商能找到貴公司網站呢?首頁科技網路行銷seo協助貴公司網站進入Google或Yahoo排名首頁,讓貴公司有效的提昇曝光率,大量的訂單及詢價單讓您不亦樂乎,網路行銷再也不是一件困難的事了!

    SvaraRadera
  43. Ja det är nog så att man får hitta sin väg och vad som passar en själv! Det hoppas jag verkligen att du gör så att bloggen får bestå som glädjekälla även för dig! Den är verkligen en glädjekälla för mig!!!!!
    Kram

    SvaraRadera
  44. Hallo Hanna! I regret I do nnot understand a word in Swedish, but I like very much the photograps you take and the magic atmosphere on your blog. Let me visit you from time to time.
    All the best for you and your girls!
    Enchocolatte

    SvaraRadera
  45. Thanks to friends all over the world to Taiwan to help the flood of support and also wishes everyone peace and happiness!

    隔熱紙
    縫雙眼皮
    棧板
    高雄縣旅遊
    法拍屋
    乳酪蛋糕
    瑜珈教室
    台中住宿
    居家看護
    越南新娘

    SvaraRadera
  46. Taiwan's flooding caused by the disaster, let us love to play together to help those in need of help, and now you need to do is click on any one keyword for each link will be sponsored by the NT one dollar, let us work together to create world peace ~ thank you!

    台灣這次受到洪水侵襲造成巨大災難,讓我們發揮愛心一起幫助這些需要幫助的人,現在你只要每點擊任何一個關鍵字連結,將會得到新台幣一元的贊助,讓我們一起共同創造世界和平~感謝您!

    旅遊 法拍屋 服飾
    婦產科 大陸外籍新娘 新娘
    納豆保健食品 瑜珈教室
    彌月蛋糕 汽車旅館MOTEL 台中住宿
    清潔公司 法拍屋 看護
    隔熱紙 seo 網路行銷
    整形外科 看護 整形
    室內設計 系統傢俱 網頁設計
    柴犬 哈士奇 網頁設計
    防爆工具 瑜珈 機票

    SvaraRadera
  47. Vacker! Dina bilder är så härliga och poetiska.

    SvaraRadera
  48. Oj, nu gjorde du mej nervös...lägga ner bloggen, vilken tur att du ändrade dej. Själv försöker jag sitta vid datorn högst en kvart om dagen, men det är ibland svårt,men ingenting är ju viktigare än det som händer just nu omkring mej, det är ju där livet händer.

    Kram Paula

    SvaraRadera
  49. Hej Hanna-vännen,

    Kikar in & säger god morgon! Hoppas allt är bra. Önskar dig en superfin vecka!

    Kramar Jes ♥

    Ps!
    ÅÅÅ vad det ger mersmak av fotosessions som man gillar!!!!

    SvaraRadera
  50. Näe, vad skall vi då titta på. Jag som älskar dina bilder...

    Kram Anne

    SvaraRadera
  51. For noen vakre bilder og en vakker blogg du har!
    Håper det er greit at jeg legger deg til:-)
    For her vil jeg tilbake:-)

    SvaraRadera
  52. Hej vännen,

    TACK för dina fina ord. Det betyder jättemycket ♥ bugar & bockar och blir fantastiskt glad!

    Största kramen till dig Hanna!

    Kram/Jes

    SvaraRadera
  53. Du är väl för go! Tar tag i "saken" facebbok. Ja den är en tidstjuv utan dess like... Har satsat helhjärtat på bloggen, och låter det andra ligga. Man kan inte vara med på allt.


    Men snääälla sluta inte och blogga. Hur skulle jag klara mig utan din fantastiska blogg och dina underbara bilder????

    KRAMAR till dig pärlan
    Jannice

    SvaraRadera
  54. Love Without Borders, in response to Taiwan's 88 flood, please go to my site ~ Thank you for blessing the whole world!

    雲林山區立委補選國民黨提名參選人張艮輝,98/8/23於斗南成立服務處。當天誠心為88災民祈福,祈願蒼天福澤災民,能快速重建家園。

    雲林立委候選人張艮輝於會場上表達一貫堅持的參選理念,「一份理想、2 個希望、 3大改變」,並藉盛會為台灣祈福,場上的台灣加油地圖由地方代表等數十人點燃230支蠟燭,代表為台灣加油並點亮台灣因受88水災所面臨的黑暗期,在點燃蠟燭的同時,張艮輝也宣讀為台灣祈福文表示願為台灣這塊土地承受所有苦難。

    雲林國民黨雲林立委張艮輝>>>參考網站

    SvaraRadera
  55. Hej Hanna vännen!
    Har också haft dessa funderingar... Speciellt nu under sommaren när man har så mycket annat, men nu till hösten när mörkret börjar falla och man är inomhus längre tider så kommer sakta inspirationen och orken tillbaka...
    Gör precis som du känner... Gör bara inlägg när andan faller på. Bloggen och vi som älskar dina bilder finns här och njuter av allt vackert du visat oss...
    Var in till dig på jobbet när jag var nere sist, men då var du inte där... Hoppas vi kan ses nästa gång...
    Kramar i stora lass!!!!
    Susanne

    SvaraRadera
  56. I wish you health and happiness every day!
    Ich wünsche Ihnen Glück und Gesundheit jeden Tag!
    Je vous souhaite santé et bonheur chaque jour!

    整形
    婦產科
    張艮輝
    法拍屋
    瑜珈
    服飾
    隔熱紙
    清潔
    雲林

    SvaraRadera
  57. Hanna,
    Jag lovar säga till om det blir mer hus till salu...
    snart är det vinter och ganska skönt att bo i stan ...
    Du är välkommen hit närsom på en fika och lite prat och en promenad kanske runt omkring här
    KRAMISAR

    SvaraRadera
  58. Types of chocolate:
    Commercially available chocolate and chocolate can be divided into thermostat thermostat-free chocolate, the so-called free thermostat chocolate, is chocolate containing cocoa butter composition of the separation, and then replace the cocoa butter to vegetable oils, due to low prices, easy and in the is not easy to melt under high ambient temperature have been widely used in commercial purposes, the French chocolate Technology Normal University are reluctant to use the thermostat-free chocolate.

    Dalai Lama's public trip from August 31 to September 2. Dalai Lama plans on the 30th night entry from Taoyuan International Airport, 31 Chinese and foreign journalists will be held the morning, afternoon, and visits prospecting disaster victims, on the 1st of the trip was a public speech and the victims of the village, a modern place in Kaohsiung City Comprehensive Stadium, 2 No. Han God Dome Banquet Hall with Cardinal Paul Shan Kuo-hsi of the talk.

    SvaraRadera